Het Team

ModCity is opgericht door LiPS life.people.space, Conix RDBM Architects, Big Picture en Robin Seijdel. Robin is het gezicht achter ModCity. Hij heeft een achtergrond in Duurzame Stedelijke Ontwikkeling en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van diverse Decision Support Systems. Hij richt zich op de inhoudelijke aspecten, waarbij hij de strategische & politieke componenten van grote projecten niet uit het oog verliest. In projecten heeft hij vaak de rol van "Chief Information Officer", maar hij treedt ook op als adviseur voor financiële en andere zaken, zoals landgebruik, duurzaamheid en mobiliteit. Voor elk project wordt een specifiek team samengesteld.

Onze missie is het vereenvoudigen van complexiteit


De missie van ModCity is om het besluitvormings proces rond stedelijke ontwikkeling te verbeteren en te versnellen, door de complexiteit beheersbaar te maken. Door in een zo vroeg mogelijk stadium meer kwantificeerbare gegevens beschikbaar te maken, kunnen beslissingen beter worden onderbouwd en gecommuniceerd. Een goede term hiervoor is het "Common Operational Picture". Door de feitelijke informatie te scheiden van de subjectieve & politieke aspecten, zal de discussie over de laatste gaan.

Ons Ecosysteem

LiPS gelooft in het verfijnen van de relatie tussen leven, mensen en ruimtes door het formuleren van innovatieve, toekomstgerichte oplossingen van de hoogste kwaliteit. Ze bieden antwoorden op diverse maatschappelijke uitdagingen - vandaag en morgen. LiPS stemt een multidisciplinair team van experts af op elk specifiek project. Deze aanpak combineert interne en externe expertise, verspreid over diverse activiteitsdomeinen, leeftijden, geslachten en culturen. Elk project vertrekt vanuit een breed gedragen 'wij'-verhaal.
Website
De oprichters van CONIX RDBM Architecten zijn de architecten Christine Conix, Jorden Goossenaerts en Frederik Jacobs. Onze organisatie bestaat uit een multidisciplinair team van 65 leden dat opereert vanuit kantoren in Antwerpen, Brussel, Rotterdam en Terneuzen.
Website
Met Big Picture vervullen we de rol die nodig is om waarden te creëren en te behouden in projecten over het hele speelveld van ruimtelijke ontwikkeling: van advies tot (gedelegeerd of zelf) ontwikkelen, van kleine gebouwen tot grote complexe gebiedsontwikkelingen, van herontwikkeling tot nieuwbouw, in de stad en daarbuiten, en alles daartussenin. Met de nadruk op duurzaamheid, circulariteit en eerlijkheid.
Website